Рууд към Циципас: Отново си там, където принадлежиш; все по-близо съм до голяма титла

от в 10:22 на 15.04.2024
Калоян Соколов

Каспър Рууд несъмнено е сред най-постоянните играчи в ATP Тура през последните 3 години и неслучайно се приближи изключително много до върха в световната ранглиста след края на US Open 2022. Норвежецът все още не е спечелил по-значим трофей от такъв на ATP 250 надпревара, но вече може да се похвали с 3 "мейджър" финала и още 2 в сериите "Мастърс", което го поставя сред сериозните фаворити за предстоящите значими състезания на неговия любим клей.

Вчера скандинавецът не можа да се противопостави на Стефанос Циципас по време на финала от Мастърса в Монте Карло, но все пак може да извлече много позитиви, след като надигра самия Новак Джокович в хода на турнира и имаше една от най-успешните тенис седмици в своята кариера:

"Бих искал да поздравя Стефанос за поредната му титла в Монте Карло. Очевидно е, че обичаш този турнир и наистина игра невероятно през цялата седмица. Знам, че наскоро изпадна от топ 10, но мисля, че вече си отново там, където принадлежиш. Ти си фантастичен тенисист, а това важи с особена сила на червената настилка и най-вече тук, в Монте Карло.

За себе си мога да кажа, че чувствам как се приближавам към спечелването на голяма титла. Очаквам с нетърпение останалата част от клей сезона и се надявам да имам поне още един подобен шанс. С екипа ми ще продължи да работим здраво и ще се опитаме да счупим последната бариера по пътя ни към значима турнирна победа. Смятам, че направихме положителни стъпки в тенис и психологическо отношение през последните 6 месеца, така че искрено си пожелавам да продължим в същата положителна насока" - сподели Рууд по време на церемонията по награждаването.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд към Циципас: Отново си там, където принадлежиш; все по-близо съм до голяма титла Калоян Соколов
Теми:  
next gen atp finals | интервюта | каспър рууд | монте карло | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook