Рууд: Надал е бил идол за мен цял живот; на тренировки го оставям да спечели

от в 06:03 на 05.06.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд имаше ужасяващо начало на клей сезона, предвид сериозните очаквания към него, но през последните две седмици не спира да впечатлява с представянето си, като за първи път в своята кариера намери място в топ 16 на Ролан Гарос, преди впоследствие с победите си да достигне дебютен финал в турнир от Големия Шлем. Норвежецът по-късно днес ще излезе на корт ,,Филип Шатрие" в опит да завоюва титлата, ала там ще срещне не кого да е, а самия 13-кратен шампион от Откритото първенство на Франция в лицето на 36-годишния Рафаел Надал, когото световният номер 8 минути след класирането си за финала описа с думите - ,,перфектен" и ,,човекът, който е моят идол през целия ми живот".

В коментар за предстоящия сблъсък за трофея в Париж, Рууд сподели, че е научил много именно в академията на Матадора, от която става част през 2018-а година, както и че ще трябва да се справи психологически с емоциите си и напрежението преди и по време на мача, като отново определи испанеца за модел на подражание и в тази област. Ето и какво точно каза претендентът в изявлението си:

,,Мисля, че трябва да поработя върху контрола на емоциите си. Когато бях малък плачех като бебе, наистина много при това, което само по себе си е доста негативно, но с течение на времето пораснах и узрях през годините. Гледам Рафа, съперникът ми във финала, и той никога не се оплаква. Мисля, че той е перфектният пример какъв трябва да бъдеш на корта, защото никога не се предава и не недоволства, като това е една от главните причини защо е моят идол през целия ми живот." - сподели Каспър за настроенията си по време на мач и в каква посока иска да надгради в това отношение.

Попитан за връзката си с 21-кратния шампион от Шлема, норвежецът призна отгласа, казвайки: ,,Да, изумително е как звучи, когато го кажеш така. Той е последният играч от ,,Голямата тройка", с когото не съм играл до момента. Все пак си мисля, че чакането да играя с Рафа си заслужаваше, защото да се изправя срещу него във финал на Голям Шлем ще бъде специален момент за мен, надявам се и за него. Той е играл толкова много финали, така че да срещне ученик от академията си този път, предвещава да бъде наистина забавно. Изиграли сме множество тренировъчни сетове помежду си и почти винаги ме е побеждавал, но това се дължи на желанието ми да не бъда твърде груб с него, докато сме на територията на неговата академия и го оставям да спечели. Сега нещата ще са по-различни - завърши Рууд с усмивка в коментара си за предстоящия финал.

Източник: Eurosport


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд: Надал е бил идол за мен цял живот; на тренировки го оставям да спечели Мартин Петков
Теми:  
интервю | каспър рууд | рафаел надал | ролан гарос | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook