Рууд: Не очаквах да достигна до финала; мач с Джокович е най-голямото предизвикателство

от в 08:57 на 11.06.2023
Калоян Соколов

Каспър Рууд ще излезе на корта през днешния ден в опит да извоюва своя първи трофей от Големия шлем, но пред себе си ще има изключително трудната задача да надиграе Новак Джокович, срещу когото дори не е печелил сет в досегашните им 4 сблъсъка. Скандинавецът обаче вече има опит в големите мачове, след като това ще е третият му финал в Големия шлем за последните 12 месеца и самият той изглежда отърсен от всякакво нервно напрежение преди да изиграе един от най-важните си мачове в кариерата:

"Ще бъде много тежко. Той играе за своята 23-та титла от Шлема, докато аз за своята първа. Ще се опитам да се насладя на момента и да играя без напрежение. Това беше мисленето ми и през миналата година, но нещата не се получиха особено добре.  Ще видим дали съм научил нещо от предходните изгубени финали. Страхотно е отново да се завърна в тази фаза на турнира. Истината е, че в началото на турнира не вярвах, че ще бъда финалист. Разбира се, то дадох най-доброто от себе си в хода на турнира и гледах на нещата мач за мач.

Днес ми предстои едно от най-тежките предизвикателства в нашия спорт и се надявам да покажа най-добрия си тенис. Новак играе много добре на този Ролан Гарос и винаги повишава равнището си на състезанията от Шлема. Ще бъде тежко предизвикателство, тъй като никога досега не съм го побеждавал и трябва да бъда на върха на възможностите си, за да имам шансове. Ще се опитам да продължа да действам без напрежение и да не мисля прекалено много. В момента съм в зоната и ще се опитам да запазя тази ментална настройка за предстоящия финал" - заяви световният номер четири пред медиите.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд: Не очаквах да достигна до финала; мач с Джокович е най-голямото предизвикателство Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | каспър рууд | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook