Рууд: Не вярвах, че ще играя нов финал в Шлема; знам как да спра Алкарас

от в 08:55 на 11.09.2022
Калоян Соколов

Каспър Рууд показва невероятен прогрес в представянето си на по-бързите настилки и още в началото на сезона беше близо до титлата на Мастърса в Маями, ала беше надигран от Карлос Алкарас в сблъсъка за трофея. Норвежецът обаче нямаше намерение да спира дотук и достигна до още по-значим финал на твърди кортове, класирайки се за решителната битка на US Open. Там пък го очаква нов сблъсък с тийнейджъра, като шампионът също така ще оглави световната ранглиста, а Рууд изглежда напълно уверен във възможностите си, съдейки изказаното от него пред медиите:

"Честно казано бях много негативно настроен след загубения финал от Рафа на Ролан Гарос, защото не знаех дали някога отново ще имам шанс за титла от Шлема. Тогава напрежението просто ме смаза. Изправих се срещу своя идол на любимия си турнир и просто не бях на себе си. Сега обаче имам нужния опит, който ще ми помогне да играя много по-освободено. Все още не съм побеждавал Карлос, но знам какво трябва да се опитвам да направя, за да го спра и вярвам във възможностите си. Трябва да играя много прецизно, ако искам да запазя шансовете си за успех.

Важно е да отигравам с нужната дълбочина и да го държа възможно по-далеч от основната линия, защото иначе ще бъде постоянно атакуван. Алкарас може да направи всичко с топката, когато получи нужното време. Неговата къса топка е една от най-добрите изобщо в Тура и е важно да не му давам да навлиза навътре в корта, което би му попречило да изпълнява този си удар. Победителят ще завоюва дебютната си титла от Шлема, както и първото място в света, така че определено ще има нерви. Надявам се да се получи хубав двубой и да взема своето отмъщение" - завърши скандинавецът.

Източник: Tennishead

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд: Не вярвах, че ще играя нов финал в Шлема; знам как да спра Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | интервюта | карлос алкарас | каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook