Рууд неутрализира Опелка и даде преднина на Европа срещу Света!

от в 22:21 на 24.09.2021
Диана Андреева

Мачът между дебютантите на Laver Cup Каспър Рууд и Райли Опелка даде старт на тазгодишното издание на един от най-обичаните демонстративни турнири в календара на ATP. В първия двубой от дневната сесия в Бостън един срещу друг премериха сили двама от убедително представящите се през годината състезатели, но победата отиде на сметката на Каспър Рууд, който се наложи с 6:3 7:6(4). 

Възползвайки се от бавните условия за игра, Рууд измъкна успеха за отбора си след малко под два астрономически часа игра. Тази победа донесе на Team Europe една точка за общото класиране и по този начив представителите на стария континент се измъкнаха напред в резултата. 

Още от началните минути Опелка видимо не се чувстваше комфортно на терена. Американецът не успя да се приспособи към условията за игра и бе неубедителен във всеки един аспект от играта си, докато неговият противник перфектво овладя обвзелото го напрежение. Рууд следваше стриктно указанията на своя треньор и наставник през този уикенд - Бьорн Борг, а именно това да разчита на агресивни отиграватия от дъното на корта. 

Без да навлиза в продължителни разигравания, Рууд "бомбардираше" своя опонент на ретур и макар и изненадващо за анализаторите, успя да го пробие още в самото начало, а впоследствие удвои аванса си, за да изпрати първия сет на сметката си. Без да допуска спад в нивото си, Каспър продължи да се възползва от несигурния тенис, който Опелка показваше. Така норвежецът съумя да спечели и последвалата втора част, с което се поздрави с трета поредна победа над двуметровия си колега. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд неутрализира Опелка и даде преднина на Европа срещу Света! Диана Андреева
Теми:  
laver cup | каспър рууд | лейвър къп | лейвър къп 2021 | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook