Рууд: Новак, нов ден и нов рекорд за теб, ти си вдъхновение за много хора по света

от в 21:23 на 11.06.2023
Мартин Петков

Новак Джокович отново доказа, че е човекът за големите мачове в тениса и пренаписа историята на спорта, след като във финала на Ролан Гарос подчини Каспър Рууд, за да оформи хеттрика си от отличия в Париж, завоювайки своята 23-та титла от Големия шлем. Напълно на обратния полюс в емоциите си пък се намираше норвежецът, който загуби трети финал в последните пет "мейджър" турнира, като продължава да търси дебютния си трофей от подобен ранг. В церемонията по награждаване пък световният номер 4 използва възможността по време на речта си да поздрави новия шампион и да благодари на екипа си за страхотния турнир:

"Мисля, че е редно да започна с Новак. Нов ден, нов рекорд за теб и отново пренаписа историята на тениса. Трудно е да бъде обяснено колко невероятно е това и ти си вдъхновение за много хора по света. Поздравления за всичко сторено от теб и екипа ти. Щастлив съм, че съм първият, който да те поздрави от сцената, защото съм сигурен, че още множество хора ще го направят след мен, но това е истината просто, продължавай напред, ти свърши изумителна работа.

Благодаря на турнирния директор Амали, тя се отнесе отново страхотно с всички играчи. Тези две седмици бяха изключително хубави за мен в Париж и разбира се, както всеки друг, гледам напред и искам да се завърна обратно тук с нов силен Ролан Гарос за мен догодина. Благодаря също така на всички доброволци, заемащи ролята на подавачи на топките или на съдии, че стояхте с нас от рано сутринта до късно вечер, за да имаме всичко, от което се нуждаем, така че всички вие свършихте отлична работа. Третирахте ни любезно, което наистина значи много за нас.

Също така благодаря на всички в екипа си, не мога да ви изброя един по един, защото ще отнеме много време, но вие знаете кои сте, че през цялото време бяхте до мен и ме натискахте да давам максимума от себе си, не просто в хода на тези две седмици или сезона, а през целия ми живот досега, откакто бях малко момче, така че съм щастлив отново да бях тук във финала на Ролан Гарос след това, което се случи миналата година. Ние ще продължим да работим все така усилено и да се завърнем в мача за титлата в Париж отново и отново.

И не на последно място, благодаря на френската публика за всичко, което направи през тези две седмици, невероятна атмосфера и подкрепа имаше. Този корт е просто страхотен да се играе на него, независимо в първия или последния мач за деня, винаги е пълен и се наслаждавам да играя пред тези сърцати френски привърженици, защото те ми носят мотивация да се трудя, за да съм пред вас и следващата година. Благодарности към всички!", завърши в речта си двукратният финалист от Откритото първенство на Франция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд: Новак, нов ден и нов рекорд за теб, ти си вдъхновение за много хора по света Мартин Петков
Теми:  
atp | каспър рууд | ролан гарос | церемония

Коментари





Следвайте ни в Facebook