Рууд обърна Харис за шестата си поредна победа; Шварцман оцеля срещу Еванс

от в 00:24 на 12.10.2021
Владислав Риждов

Каспър Рууд продължава с впечатляващото си представяне в турнирите на хард. Норвежецът се класира за третия кръг в Индиън Уелс след като се справи със съпротивата на Лойд Харис в мач, продължил близо три часа - (4)6:7 6:4 6:4

Откриващият сет бе напълно равностоен. Рууд и Харис бяха безгрешни, когато заставаха на линията за сервис и взимаха безпроблемно своите подавания. Единствените възможности в сета бяха на сметката на южноамериканеца, но той не оползотвори нито един от трите си шанса за брейк. В тайбрека световният номер 31 бързо си изгради комфортна преднина, която успя да защити и така поведе в общия резултат. Втората част също бе равностойна, като и двамата показваха солидна игра. Подобно на първия сет по-сериозните възможности бяха за Харис, ала противно на логиката единственият пробив бе реализиран от Рууд, който впоследствие се справи с напрежението и спечели частта на сметката си. В решаващия сет шампионът от Сан Диего наклони везните към себе си, след като пречупи рано сервиса на Харис, а до края показа здрава игра и удържа водачеството си, което му донесе и победата.

 В друг мач от програмата Диего Шварцман демонстрира здрава психика срещу Даниел Еванс и надделя над британеца, след като изоставаше със сет и брейк във втората част - 5:7 6:4 6:0.

Шварцман започна по мечтан начин срещата. По-добрата игра на аржентинеца в началните минути бързо се отрази върху резултата и той отвори дистанция от 4:1. Въпреки комфортния аванс, който постигна, в следващите няколко гейма представянето на световния №15 претърпя спад и от добрата му игра в началото не остана и следа. Еванс се възползва максимално от състоянието на съперника си и след серия от пет поредни гейма, измъкна първия сет в своя полза. Британецът дори увеличи серията си от последователни геймове, след като в началото на втората част поведе с 2:0. Нисичкият аржентинец обаче съумя да намери път обратно в двубоя и не само изравни резултата, но взе и втората част. Решителният сет протече изцяло под доминацията и контрола на №11 в схемата. Шварцман показа съвсем друго лице и не остави никакви шансове на опонента си, взимайки на нула частта, за да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд обърна Харис за шестата си поредна победа; Шварцман оцеля срещу Еванс Владислав Риждов
Теми:  
диего шварцман | индиън уелс | каспър рууд | мастърс 1000 | Обзори | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook