Рууд очаква Циципас на 1/4-финалите, Опелка също продължава напред в Торонто

от в 10:53 на 13.08.2021
Диана Андреева

Райли Опелка достигна до 1/4-финалната фаза на Мастърс турнира в Торонто! Американецът, който спря първата ракета на страната ни Григор Димитров във втория кръг, надделя над Лойд Харис след обрат - 4:6 7:6(6) 7:6(4). По този начин Опелка си осигури сблъсък с Роберто-Баутиста Агут, а победителят ще намери място сред последните четирима в надпреварата.

В мача с Григор Димитров основното оръжие на Опелка бе неговият сервис, но в днешния мач това не бе достатъчно на американеца, тъй като Харис бе дори по-убедителен в този аспект. Ключово за изхода на този така оспорван двубой бе почти безгрешнота защита на Райли от дъното на корта. Световният номер 32 печелеше повечето продължителни разигравания и това в крайна сметка го изведе до победата.

Макар и в интервю Душан Лайович да бе заявил, че е готов да сложи край на победната серия на Каспър Рууд, сърбинът не успя да спечели дори сет срещу този си опонент. Световният номер 44 отстъпи след рутинно 6:4 6:3 и по този начин напусна Мастърса, оставайки на крачка от 1/4-финалите. За Каспър това е нов убедителен триумф, както и е 14-ти пореден мач, завършил в негова полза.

Намиращия се в страхотна форма през последните няколко месеца Рууд изцяло надигра своя противник. Без да разчита на грешките от страна на Лайович, Каспър изцяло се бореше за всяка една точка и залагаше агресивните отигравания от дъното на корта да му донесат победата, а именно така и стана.

Следващият противник на Рууд обаче е далеч по-неприятен - Каспър ще срещне световният номер три Стефанос Циципас. До момента двамата имат две срещи помежду си, като балансът от тях е 1:1. За последно те се срещнаха през май в Мадрид, където за малко над 90 минути игра, норвежкият тенисист се поздрави с двусетова победа. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рууд очаква Циципас на 1/4-финалите, Опелка също продължава напред в Торонто Диана Андреева
Теми:  
каспър рууд | райли опелка | тенис турнир в торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook