Рууд откри кампанията си във Виена с победа и е все по-близо до финалите в Торино

от в 17:13 на 26.10.2021
Диана Андреева

Каспър Рууд е поставен под сериозно напрежение през тези заключителни седмици от календара на ATP, тъй като норвежецът се опитва да намери място в заключителния за сезона турнир - Nitto ATP Finals. Световният номер осем обаче поне към момента се справя със задачата си и уверено откри кампанията си на Erste Bank Open с двусетов успех. Рууд надигра Лойд Харис в една продължителна среща, продължила точно 105 минути, като краят й дойде при резултат 7:5 7:6(2).

В началото на срещата преимуществото бе на страната на сервиращите, но с напредването на времето Рууд все повече започна да налага своето темпо на игра и да затруднява своя противник в първонячално лесната задача да печели подаванията си. Норвежецът материализира още първия си шанс за пробив, който дойде в най-подходящият възможен момент за него - при 6:5, защото директно изпрати откриващата част на сметката му.

Впоследствие тенденцията от първия сет се запази и случващото се на корта бе напълно доминирано от сервиращите, като късите разигравания преобладаваха за сметка на продължителните размени. Харис често си проправяше път напред към мрежата, откъдето беше безупречен почти до самия край на частта. Не след дълго се стигна и до тайбрек, който бе най-логичният завършек на този толкова равностоен сет. В него Рууд съумя да реализира първи минипробив, а впоследствие удвои аванса си и успя да поеме отрано инициативата, която остана в ръцете му до края на частта и той се поздрави с победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рууд откри кампанията си във Виена с победа и е все по-близо до финалите в Торино Диана Андреева
Теми:  
каспър рууд | лойд харис | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook