Рууд отпусна едва 3 гейма в първия си мач в Индиън Уелс и удължи победната си серия

от в 01:03 на 10.10.2021
Мирела Николова

Каспър Рууд се намира в невероятна форма през настоящия сезон, а победите му не спират да се нижат една след друга. През изминалата седмица норвежецът триумфира на АТР турнира в Сан Диего, а днес удължи победната си серия, след като не остави никакви шансове на Роберто Карбайес Баена. Малко над час беше необходим на световния №10, за да затвори двубоя с безмилостното 6:1 6:2 и да си подпечата билета за третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс, където ще срещне победителя от мача между Лойд Харис и Алехандро Давидович Фокина.

Рууд навлезе отлично в срещата, като спечели още дебютното подаване на своя опонент и се оттегли на стола за почивка с аванс от 3:0. Въпреки че испанецът успя да спре серията на десетия в света и да се разпише в резултата, то силите му не стигнаха за нещо повече и той откри нова възможност за пробив пред Каспър, който не се поколеба и я материализира незабавно, а не след дълго записа откриващата част срещу своето име.

Серията от спечелени геймове на шампиона от миналата седмица бе удължена и във втория сет, когато норвежкият представител отново се възползва от неубедителното подаване на съперника и си изгради стабилна преднина от два брейка и 4:0, което напълно унищожи интригата в двубоя и бе само въпрос на време Рууд да сложи точка на мача.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рууд отпусна едва 3 гейма в първия си мач в Индиън Уелс и удължи победната си серия Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | каспър рууд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook