Рууд: Полуфиналът срещу Рубльов ще бъде най-трудното предизвикателство

от в 15:01 на 17.04.2021
Тея Кръстева

Норвежката звезда Каспър Рууд призна, че полуфиналът срещу Андрей Рубльов на Мастърса в Монте Карло ще бъде най-трудният мач в кариерата му до момента.

22-годишният тенисист, който вече успя да отстрани Пабло Кареньо Буста и Фабио Фонини в Княжеството, заяви, че ще се подготви за полуфинала в събота срещу Андрей Рубльов така, сякаш това е най-трудното предизвикателство в кариерата му.
Рууд може би е очаквал, че ще излезе срещу 11-кратния шампион Рафаел Надал в спор за място на финала, но вместо това той е изправен пред съвсем различно предизвикателство в лицето на Рубльов, който изхвърли Надал от надпреварата с 6:2 4:6 6:2.

 Преди сблъсъка си с Рубльов норвежецът заяви: „Просто трябва да се подготвя така, сякаш това е най-трудното предизвикателство в кариерата ми досега. Сигурен съм, че ще бъде. Но натрупах високо самочувствие през тази седмица, побеждавайки силни играчи. Ще се наложи да намеря начин да вярвам, че мога да спечеля срещата срещу Андрей."

„В събота ще има само един победител от мача и се надявам, че това ще бъда аз. Ще се опитам да си почина и да намеря енергия за мача. Ще се настроя за полуфинала така, сякаш трябва да го спечеля сега или никога."

Въпреки че е само на 22 години, полуфиналите на клей турнири не са неизвестна територия за норвежеца, който ще се надява да се позове на опита си от 1/2-финалите на Italian Open през октомври миналата година, където Рууд претърпя поражение от Новак Джокович.

„В Рим се изправих срещу световния номер 1 Джокович. Той е един от най-трудните опоненти, срещу които може да се изправиш в Тура. Този полуфинал няма да бъде по-различен. Това ще бъде Рубльов, който е спечелил най-много мачове на ниво ATP през тази година."

Източник: TennisHead


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд: Полуфиналът срещу Рубльов ще бъде най-трудното предизвикателство Тея Кръстева
Теми:  
каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook