Рууд повали 2-кратен шампион през сезона и ще изпревари Григор в ранглистата

от в 21:44 на 12.04.2024
Елеонора Александрова

Каспър Рууд има репутацията на един от най-добрите играчи на клей, а оптималните му резултати на червени кортове и през тази година потвърждава формата му. Днес той трябваше да срещне един от криптонитите си в Тура, в лицето на Уго Юмбер, който е побеждавал бившия номер 2 три пъти в техните четири срещи. Днес уменията на скандинавеца на клей му помогнаха да преодолее това трудно препятствие и с резултат 6:3, 4:6, 6:1 си гарантира място на полуфиналите в Монте Карло, където ще видим повторение на финала от миналогодишното издание на Ролан Гарос, а именно сблъсък между Рууд и Новак Джокович.

Срещата започна рутинно и за двамата тенисисти, като както Рууд, така и Умбер демонстрираха своите силни страни, особено при началния удар, понеже геймовете се разиграваха бързо. След 2:2 обаче играта на французина започна да се разпада, като постепенно започваше да губи ефективността си. Това даде необходимата увереност на скандинавеца и по този начин в петия гейм той съумя да реализира пробив. Възходът у играта на норвежеца стана факт в следващите минути и с характерния си агресивен стил, но и с добре обмислени ходове, изцяло пое контрола над играта, губейки само един от последните четири гейма на сета.

Втората част започна по мечтан начин за двукратния финалист от Ролан Гарос, който не изневери на стила си. Летвата на Рууд бе твърде висока за устремения Умбер и норвежецът поведе с пробив още в самото начало на сета. Въпреки това, французинът не изглеждаше готов да се предаде и точно в този момент стабилизира играта си във всеки един аспект, а грешките на Рууд се увеличиха. Така световният номер 15 съумя да обърне събитията на сета в своя полза въпреки изоставането си от 0:2. Шестият гейм бе истинска игра на нерви между двамата топ тенисисти. В битка, в която видяхме всичко - както неточности, така и впечатляващи разигравания, продължила над 10 минути, Умбер показа по-солиден тенис и затвърди доминацията си. Той продължаваше да "лети", атакувайки от всички краища на корта и без да даде шанс на Рууд за завръщане в играта, изравни резултата в сетовете с 6:4.

Последната част на двубоя до голяма степен наподобяваше на първата. Кратките разигравания отново бяха в полза на Рууд, който сякаш след разочароващия преден сет отново намери темпото си и проби в удобен за него момент, а именно при 2:1. Въпреки натрупаната преднина, Умбер бе близо до връщането на брейка, ала играта на представителя на топ 10 бе твърде стабилна и не позволи на опонента си да реализира обрат. Този момент бе преломен за развитието на мача, понеже в следващите минути норвежецът изцяло доминираше и така затвори срещата с категоричното 6:1, отправяйки сериозно предизвикателство на Новак Джокович за полуфиналния им сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд повали 2-кратен шампион през сезона и ще изпревари Григор в ранглистата Елеонора Александрова
Теми:  
atp | каспър рууд | монте карло | ообзори | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook