Рууд пребори дебютанта Мартинес в Кицбюел и вдигна третата си поредна титла!

от в 01:15 на 01.08.2021
Владислав Риждов

Каспър Рууд е шампион в Тура за трета поредна седмица. Норвежкият тенисист се справи с дебютанта Педро Мартинес - 6:1 4:6 6:3 и се превърна в първия играч, който печели три титли в три поредни седмици след Анди Мъри, който направи това през 2011.

Двамата състезатели се "захапаха" още от самото начало на срещата. Рууд започна с експресен сервис гейм, докато Мартинес трябваше да се потруди доста за откриващото си подаване, но демонстрира увереност в играта си и изравни резултата. Впоследствие обаче Рууд взе инициативата и доминираше от основната линия. Световният номер 14 вдигна темпото и само за няколко минути проби на два пъти подаването на испанеца, което до голяма степен предреши изхода от първата част. След като прибави към сметката си четири последователни гейма, норвежецът на собствен сервис нямаше проблеми да затвори частта и да се доближи само на сет от трета поредна титла.

Във втората част Мартинес подобри нивото си на представяне и успяваше да устои на атаките на съперника си. Испанецът поведе с 2:1, когато двубоят бе спрян заради дъжд. След почти петчасовото прекъсване, двамата състезатели продължиха с доброто си представяне и качествения тенис. Световният №97 взе убедително подаването си за 5:4, а в последвалия гейм Рууд тотално се срина и след като направи четири непредизвикани грешки, загуби сета. Решителният сет тръгна добре за набралия инерция Мартинес, който увеличи серията си от поредни геймове на три. Рууд обаче моментално промени облика си на корта. Норвежецът пое контрола и записа следващите пет гейма на сметката си, повеждайки с 5:1. Мартинес успя някакси да намери сили и намали изоставането си, но в последния гейм Рууд отново показа класата си и сложи точка на спора, оформяйки своя хеттрик от трофеи през последните три седмици.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд пребори дебютанта Мартинес в Кицбюел и вдигна третата си поредна титла! Владислав Риждов
Теми:  
каспър рууд | обзор | педро мартинес | тенис турнир в кицбюел | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook