Рууд пречупи Мъри в оспорван двубой и е 1/4-финалист в Сан Диего

от в 10:21 на 01.10.2021
Диана Андреева

Анди Мъри демонстрира проблясъци през последните няколко седмици и заслужено е смятан често пъти в мачовете си за фаворит. Бившата първа ракета на света намери място във втория кръг на надпреварата от сериите ATP 250 в Сан Диего, ала там отстъпи на норвежеца Каспър Рууд в последователни сетове - 7:5 6:4. 

Мачът предостави възможност на феновете по трибуните да наблюдават наистина класни разигравания, в които за пореден път шампионът от Големия шлем напомни за огромния потенциал, с който разполага. Основната пречка на Мъри днес обаче бе неговият начален удар, именто който му донесе крайната загуба в срещата и сложи край на участието му в надпреварата. 

Пръв до пробив в мача достигна британският състезател. С мощните си отигрвания от дъното той изцяло превъзхождаше своя противник и не му оставяше никакъв шанс. Впоследствие обаче Рууд стабилизира представянето си и започна да бъде далеч по-постоянен и така съумя да възвърне паритета в резултата. Каспър реализира още един брейк в хода на сета, благодарение на което изпрати частта на сметката си. 

Вторият сет бе далеч по-неравностоен. Рууд почти не допускаше грешки, докато неговият противник все по-често не смогваше на темпото в мача. Мъри сякаш бе на предела на силите си в края на мача, а това бе и причината той да се предаде след малко под два астрономически часа игра. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рууд пречупи Мъри в оспорван двубой и е 1/4-финалист в Сан Диего Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | каспър рууд | тенис турнир в сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook