Рууд се пребори с 2-кратен тазгодишен клей шампион и продължи към 1/2-финалите в Женева

от в 22:31 на 23.05.2024
Елеонора Александрова

Каспър Рууд продължава да показва страхотната си форма на клей. Лидерът по брой победи през сезона не допусна изненада в срещата си представителя на топ 20 Себастиан Баез и с резултат 6:3 3:6 6:4 (за 2 часа и 4 минути) се класира за полуфиналите в Женева, където ще срещне Флавио Коболи, който по-рано днес надвие Александър Шевченко и е само на един мач от потенциален финал с Новак Джокович, за да се бори за своята трета титла в швейцарския град.

Срещата започна равностойно, като в първите минути трудно можеше да определим, който беше по-добрият на корта. Геймовете бяха къси, а играчите разчитаха предимно на бързи комбинации, решавайки точките с още първия удар след сервиса. Играта започваше да става по-интензивна с течението на срещата, а при 4:3 бившият номер 2 реализира решителен пробив, след което сетът се обърна в негова полза и така той спечели първата част с 6:3.

Негативното начало за Баез само мотивира тазгодишния 2-кратен ATP клей шампион, който съумя много скоро след това да спечели гейм от началния удар на норвежеца. Още при 2:0 Рууд бе готов да изравни резултата и наложи агресивната си игра над своя съперник, ала впечатляващата дефанзива на световния номер 20 не позволи това да се случи и скоро мачът влезе в решителен трети сет.

Последната част започна ударно на скандинавеца, който изглеждаше значително по-свеж и енергичен, като доминираше над по-нискоранкирания си опонент, който допускаше доста повече грешки. След 4:1 обаче играта на Рууд постепенно започваше да губи ритъм, което позволи на южноамериканеца да покаже най-доброто от себе си на любимата си настилка.

Следваха минути, в които ролите бяха разменени, но когато аржентинецът бе на един гейм от изравняването на резултата, световният номер 7 показа здрави нерви в ключовите моменти и заслужено намери място в 4-тия си клей полуфинал за годината!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд се пребори с 2-кратен тазгодишен клей шампион и продължи към 1/2-финалите в Женева Елеонора Александрова
Теми:  
atp | женева | каспър рууд | Обзори | себастиан баес

Коментари





Следвайте ни в Facebook