Рууд се разправи с Оже-Алиасим в Мадрид, Нишикори обърна Хачанов

от в 14:32 на 04.05.2021
Петър Томов

Световният №22 Каспър Рууд започна с убедителен успех участието си на третия турнир от сериите Мастърс през сезона. Норвежецът се наложи с 6:1 6:4 над поставения под №15 Феликс Оже-Алиасим, за да затвърди силните си изяви на клей през 2021, а във втория кръг в Мадрид негов опонент ще бъде победителят от сблъсъка между Камерън Нори и Филип Крайнович.

Рууд изпитваше известни колебания в началните минути на срещата, но не позволи на канадеца да достигне до възможности за пробив през първата част. От своя страна 22-годишният норвежец бе главното действащо лице на корта, доминирайки разиграванията от дъното на корта, и след два брейка вече сервираше за затваряне на сета при 5:1. Оже-Алиасим опита всичко по силите си да се върне в частта, но след серия от форхенд уинъри, Рууд успешно затвори сета след 35 минути игра.

Втората част започна равностойно и паритетът се запази до седмия гейм, в който първата ракета на Норвегия реализира решителния пробив в сета. Рууд беше феноменален на свой сервис, записвайки 5 аса и спечелвайки 20/26 точки на свое подаване в частта, които се оказаха предостатъчни, за да се поздрави с крайния успех при петия си мачбол в срещата.  

В друга среща от първия кръг на Mutua Madrid Open, бившият №4 в света Кей Нишикори осъществи обрат срещу световния №23 Карен Хачанов след 6:7(6) 6:2 6:2 в мач, продължил близо 2 часа и половина. В следващият кръг в испанската столица, японецът очаква петия поставен Александър Зверев.

Двамата изпитваха затруднения на свое подаване в първата част и станахме свидетели на 4 пробива - по равно и за двамата. Така се стигна до тайбрек, в който Нишикори достигна до два сетбола при 6-4, но последва спад в играта от бекхенд на японеца, който последователно изкара в аут и запрати топката в мрежата, пропускайки възможността да затвори частта. Хачанов се възползва по най-добрия възможен начин от моментното състояние на японеца и след ас по диагонала достигна до сетбол, който беше успешно реализиран след поредна непредизвикана грешка от страна на Кей. 

Вторият сет премина изцяло под диктовката на първата ракета на Япония, който успя да реализира ранен пробив и водеше с 3:0 след 15 минути игра. Кей стабилизира началния си удар, спечелвайки 80% от точките на първи сервис в тази част в сравнение с 58% през първата, което не позволи на Хачанов да достигне до нито една възможност за пробив в сета. Японецът успя да реализира и втори брейк, в осмия гейм, с който да изпрати срещата в решителна трета част.

Нишикори затвърди силните си изяви във втората част и в първите минути на третата. Японецът реализира брейк в четвъртия гейм, който веднага подкрепи с убедителен сервис гейм, за да поведе с 4:1. До края на срещата Хачанов не оказа никаква съпротива и Нишикори сложи точка на спора след още един пробив, за да затвори сета на 2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд се разправи с Оже-Алиасим в Мадрид, Нишикори обърна Хачанов Петър Томов
Теми:  
карен хачанов | каспър рууд | кей нишикори | мадрид | мастърс | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook