Рууд се реваншира на Шелтън за загубата в Синсинати и откри с успех участието си в Барселона

от в 14:55 на 18.04.2023
Мартин Петков

Каспър Рууд наглед изглеждаше преодолял неволите си на корта от старта на тазгодишната тенис кампания, след като още със стъпването си върху клея и триумфира с титлата на турнира в Ещорил. Впоследствие обаче норвежецът допусна разочароващо поражение от световния номер 100 Ян-Ленард Щруф на Мастърса в Монте Карло, което бързо трябваше да загърби и да се фокусира над участието си на АТР 500 надпреварата в Барселона.

На старта в испанския град пък финалистът от Ролан Гарос го очакваше сблъсък срещу 1/4-финалиста от Аустрелиън Оупън - Бен Шелтън, който през миналия сезон изгря на голямата сцена в тениса именно след победа над Каспър Рууд на Мастърса в Синсинати, бивайки ранкиран под номер 510 към него момент. Рууд пък напълно според очакванията за мач на землената настилка успя да вземе своя реванш от по-младия си колега, като постигна убедителен успех над него с крайното 6:2 7:6(1). По този начин световният номер 3 се превръща в първият осминафиналист в състезанието, където очаква да срещне един измежду Франческо Пасаро и 15-ия поставен Франсиско Серундоло.

Дебютното подаване в двубоя за 20-годишния американец премина наглед безпроблемно, като той с всяка изминала седмица започва да се приспособява все повече към клея, предвид факта че това са дебютните му мачове на червени кортове изобщо в кариерата досега. Въпреки впечатляващия начален удар, с който разполага световния номер 37, то финалистът от Ролан Гарос скоропостижно установи контрол над случващото се на корта, като отлично използваше качеството на форхенда си, за да печели лесни точки и навлезе в серия от пет поредни гейма на сметката си, която му донесе успеха в откриващия сет.

С настъпването на втората част Шелтън промени позицията си на корта, като на ретур заставаше по-близо до основната линия и търсеше бърз завършек на размените срещу скандинавеца, при което агресивният му стил му носеше желаните дивиденти и той достигна цели три шанса за брейк. Изправен до стената в тези мигове, Рууд покачи равнището си значително и успя да разгърне пълния си потенциал, като задържа нивото си високо, за да реализира пробив, който впоследствие му позволи да сервира за победата. Тогава обаче на свой ред американецът засвидетелства здравите си нерви и осъществи дебютния си брейк за двубоя, с което оцеля в срещата и предизвика изиграването на тайбрек, където обаче далеч не сполучи и световният номер 3 му отпусна едва една точка, преди да узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд се реваншира на Шелтън за загубата в Синсинати и откри с успех участието си в Барселона Мартин Петков
Теми:  
atp | барселона | бен шелтън | каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook