Рууд ще спори с Гастон за титлата в Гщаад!

от в 16:16 на 24.07.2021
Диана Андреева

Каспър Рууд бе безкомпромисен с квалификанта Вит Коприва и намери място във финалния мач на надпреварата, провеждаща се в Гщаад. Коприва, който изненада редица топ тенисисти през тази седмица, отстъпи в последователни сетове - 6:3 6:0 в полза на Рууд и с това сложи край на великолепната си седмица в Швейцария. Независимо че не намери място в заключителната фаза, от понеделник Коприва ще дебютира в топ 200 на ATP класацията, изкачвайки се с цели 51 места. 

Мачът бе изцяло контролиран от Рууд. От първата до последната точка на срещата Каспър демонстрираше колко уверено се чувства на червените кортове. Именно на любимата си настилка през този сезон той постигна впечатляващи резултати, а сега се намира на едва една победа от трофея. За да достигне до трофея той ще трябва да се справи със съпротивата на Уго Гастон. 

Младият французин ще дебютира на ATP финал през тази седмица след като реализира обрат над Ласло Джере - 3:6 6:3 6:3. Гастон се представя на впечатляващо високо ниво през последните няколко дни и заслужено ще се опита да намери първа титла в кариерата си. Макар и да започна трудно, допускайки серия от грешки, Гастон намери своя ритъм след почивката в края на първия сет и успя, без да си поколебава  и за минута повече, да затвори мача в своя полза. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд ще спори с Гастон за титлата в Гщаад! Диана Андреева
Теми:  
каспър рууд | ласло джере | тенис турнир в гщаад | уго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook