Рууд ще защитава титлата си на финала в Женева след убедителен успех над Опелка!

от в 16:52 на 20.05.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд навярно е успял да извлече нужните позитиви от достигането си до полуфиналите на Мастърса в Рим, след като през тази седмица участва на надпреварата в Женева, където е действащ шампион, и съумява да поддържа високото ниво в представянето си. Отличната игра на норвежеца му позволи в хода на днешния ден да се изправи срещу Райли Опелка в сблъсък за място на финала.

Интригата в двубоя определено липсваше, като ставахме свидетели на еднообразност в повечето време, но световният номер 8 все пак беше по-активният от двамата състезатели и спечели точките в решаващите моменти, което впоследствие се оказа ключово за успеха му след 7:6(2) 7:5. В мача за титлата шампионът ще защитава трофея си срещу победителя измежду Ришар Гаске и Жоао Соуса.

Още в началните минути на сблъсъка сервиращите наложиха своята доминация с бързи комбинации след начален удар и вълнуващите мигове отсъстваха. Ръката не трепна нито за момент на някого от двамата тенисисти, поради което само 40 минути след старта напълно закономерно частта влезе в тайбрек. Рууд рано взимаше контрол в разиграванията благодарение на форхенда си и след наглед късметлийски удар с рамката съумя да си спечели мини пробив, който впоследствие надгради и записа откриващия сет на сметката си.

Втората част имаше аналогично развитие на първата, като дори на моменти преимуществото на начален удар бе още по-осезаемо. Постепенно се достигна до 11-я гейм, когато Опелка допусна първи пробойни на сервис в мача, които донесоха нужното предимство на шампиона и той с решителен пробив в края получи възможност да сервира за място на финала, от която се възползва по най-добрия начин и триумфира след 1 час и 32 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд ще защитава титлата си на финала в Женева след убедителен успех над Опелка! Мартин Петков
Теми:  
atp | женева | каспър рууд | полуфинал | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook