Рууд след отпадането: На тревата трябва да забравя всичко научено през последните 20 години

от в 09:17 на 08.07.2023
Калоян Соколов

Каспър Рууд сякаш сам до голяма степен предначерта ранното си отпадане на Уимбълдън, тъй като не изигра нито един подготвителен мач преди турнира и сам сподели, че по това време на годината предпочита да си почива, тъй като тревата е подходяща за игра на голф, но не и за тенис.

В крайна сметка логичното се случи и финалистът от Ролан Гарос напусна третата "мейджър" надпревара през сезона още във втори кръг, а това се случи по особено неприятен начин, тъй като той беше победен от световния номер 142 Лиам Бруди, който се включи в турнира чрез "уайлд кард" и дори съумя да спечел петия сет на нула.

Впоследствие скандинавецът за пореден път засегна своите проблеми при играта на тревни кортове и сподели колко всъщност различен е тенисът на тази повърхност:

"Да започнем с това, че за пръв път стъпих върху тревата, когато бях на 16 години. Преди това нямах никакъв опит, защото в Норвегия няма тревни кортове. Рафа е мой идол от дете, така че винаги се стремях към това да бъда силен на клей и да развия силен топспин в ударите си. Самият Надал също по никакъв начин не е тревен играч, но притежава извънземен борбен дух и спортни качества, които му позволиха на два пъти да спечели Уимбълдън.

Тук топспинът ми изобщо не е ефективен, а Лиам има огромен опит на трева и сваляше топката много ниско, което ми създаваше проблеми. Учил съм се как да играя тенис по даден начин през последните 20 години и тук изведнъж трябва да забравя всичко това. Не мога просто да се събудя и да си кажа, че днес ще играя по-плоско. Това е постоянен процес и засега ми е наистина трудно да пренастроя играта си към тревната настилка, но ми се иска един ден да се представя добре тук, защото обичам това толкова специално за тениса място, на което се полагат всички възможни грижи за нас и винаги има страхотни нови подобрения" - заяви трикратният финалист в Големия шлем.

Източник: GoTennis.Ru

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рууд след отпадането: На тревата трябва да забравя всичко научено през последните 20 години Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | каспър рууд | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook