Рууд загуби само два гейма срещу Руне в Бостад; Световният №97 надигра Фонини

от в 18:25 на 15.07.2021
Владислав Риждов

Каспър Рууд, който е водач в схемата на надпреварата в Бостад, започна участието си по категоричен начин. В мач от осминафиналите норвежецът надигра 18-годишният Холгер Руне с резултат 6:0 6:2 за час и 5 минути. Това е втора поредна победа за Рууд над талантливия датчанин, след като двамата се изправиха един срещу друг по-рано през сезона на Мастърса в Монте Карло.

Срещата започна убедително за световният номер 16. Само за няколко минути Рууд си изгради солиден аванс в резултата, който се оказа недостижим за младия му съперник. Норвежецът реализира три безответни пробива в хода на частта и не даде нито гейм на Руне, за да поведе в общия резултат. Във втората част шампионът от Женева също започна на високи обороти, спечелвайки първите три гейма на сметката си, като в отриващото си подаване трябваше да отрази две точки за брейк. Впоследствие двамата печелеха геймовете си, ала до изненада не се стигна и така първият поставен се класира за четвъртфиналите.

В друг мач от програмата испанецът Роберто Карбайес Баена успя да надделее над Фабио Фонини в трисетов мач - 6:3 1:6 6:4 и също продължава към четвъртфиналите.

Двубоят започна с лек превез за световния номер 97, който поведе с 3:1 в геймовете, но Фонини съумя да възстанови паритета за 3:3. Тогава обаче инициативата изцяло се прехвърли на страната на Баена. Испанецът спечели последните 12 точки от сета и се доближи само на една част от крайния успех.

През втората част Фонини вдигна нивото си на представяне и това бързо даде разултат. 13-ят в ранглистата се добра до два важни пробива, в средата и в края на сета, за да спечели категорично частта и да доведе развръзката до решителен сет. В него се повтори сценарият от първата част. Баена се възползва от колебания в играта на италианеца и дръпна с аванс от 3:1, ала Фонини изравни за 3:3. Впоследствие двамата се движеха гейм за гейм, преди в последния възможен момент испанският състезател отново да пречупи подаването на опонента си, а с това да сложи и точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд загуби само два гейма срещу Руне в Бостад; Световният №97 надигра Фонини Владислав Риждов
Теми:  
каспер рууд | Обзори | роберто карбайес баена | тенис турнир в бостад

Коментари





Следвайте ни в Facebook