Рууд записа 13-та поредна победа, Пер изненада финалиста от Вашингтон

от в 12:23 на 11.08.2021
Георги Евстатиев

Каспър Рууд е един от най-добре представящите се тенисисти този сезон. Датчанинът завоюва четири титли, като в последните три турнира неизменно става шампион. Сега Рууд пренесе добрата си игра и на Мастърса в Торонто, където надделя трудно над бившия шампион на US Open Марин Чилич в три сета - 6:3 3:6 6:3.

Срещата започна добре за Каспър, който се възползва от един по-слаб сервис гейм на хърватина, и поведе с 3:1. До края на сета пробиви липсваха, с което Рууд прати частта на сметката си. Във втория сет двамата запазиха високото си ниво на сервис, като отново един пробив реши изхода на частта. Чилич съумя да поведе с 4:2, благодарение на качествени ретури и стабилно представяне от основната линия, и докрая не позволи да бъде застигнат.

Третият сет се разви идентично на първите два. Играчите бяха безкомпромисни на начален удар и никой не можеше да се откъсне в резултата. При 4:3 обаче Рууд показа невероятна защита, което принуждаваше Чилич да рискува повече и грешките на хърватина се увеличиха. Така датчанинът успя да постигне решителен пробив, с което спечели и мача.

Беноа Пер също започна с победа участието си в Торонто. В първия кръг на надпреварата колоритният французин надделя над намиращия се в отлична форма Макензи Макдоналд в два сета - 6:3 6:4. Миналата седмица американецът достигна до финала във Вашингтон, с което си осигури и влизане в топ 100 на световната ранглиста. Пер показа добро ниво на игра по време на цялата среща. Французинът не остави много шансове на своя опонент, като с невероятно самообладание успя да отрази и трите точки за пробив, пред които беше изправен. На свой ред с по един пробив в двата сета Беноа прекърши устрема на съперника, за да се класира за втория кръг, където го очаква още по-тежко изпитание в лицето на Диего Шварцман.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рууд записа 13-та поредна победа, Пер изненада финалиста от Вашингтон Георги Евстатиев
Теми:  
беноа пер | каспър рууд | мастърс 1000

Коментари





Следвайте ни в Facebook