Рууд започна с чист успех в Женева; Кьопфер спечели трисетова битка срещу Лопес

от в 16:17 на 19.05.2021
Владислав Риждов

Каспър Рууд започна с победа участието си на турнира от сериите 250 в Женева. Поставеният под номер 3 в схемата се наложи с 7:5 6:2 над американеца Тенис Сандгрен.

В началото на двубоя Рууд и Сандгрен показваха добър тенис, като единственият по-сериозен шанс бе на сметката на норвежеца, но Сандгрен отрази възможността да допусне пробив. Двамата продължиха да поддържат равенството в геймовете, Рууд обаче изигра добър гейм при посрещане и успя да пробие съперника си за 6:5. Сервирайки за частта, световният номер 21 загуби само точка на собствено подаване и поведе уверено в резултата.

Рууд започна втория сет на високи обороти и си осигури брейк още в откриващия гейм. Полуфиналистът от Мастърс турнира в Мадрид не само затвърди категорично аванса си, но и открадна сервиса на съперника си още веднъж, за да направи разликата в резултата недостижима. Норвежецът затвори мача след час и 22 игра, а в следващия си мач очаква победителя от двубоя между Фелисиано Лопес и Доминик Кьопфер.<

>

Доминик Кьопфер спечели трисетовата битка срещу Фелисиано Лопес и се класира за четвъртфиналите в Женева. Кьопфер спечели с резултат 7:5 (1)6:7 6:3 за два часа и 17 престой на корта.

В първия сет левичарят от Германия наложи ранното си предимство и бързо поведе с брейк. Лопес обаче дочака своя момент и почти моментално заличи аванса на своя съперник, изравнявайки за 3:3. Двамата продължиха с равностойния тенис, преди Кьопфер да нанесе удар върху Лопес в последния възможен момент. Световния номер 59 проби за 6:5, а след това не даде точка на опитния си съперник, за да запише първата част в сметката си.

Равностойнсата игра се пренесе и във втория сет. Кьопфер и Лопес нямаха особени затруднения на собствен сервис, като и двамата отразиха по една брейк точка в хода на частта. В крайна сметка тайбрек щеше да реши изхода на сета. В него 39-годишният Лопес стартира експресно, повеждайки с 4:0. Опитният испанец провеждаше отлично своите атаки и бързо изравни резултата в сетовете, давайки само точка на съперника си.

Решаващата част започна отлично за Кьопфер, който проби Лопес за 3:1, но испанския ветеран не бе казал последната си дума и последва рибрейк. За съжаление Лопес не успя да върне паритете и предаде за втори път сервиса си. Кьопфер този път не изпусна инициативата и подпечата класирането си за четвъртфиналите, където ще се изправи срещу Каспър Рууд.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд започна с чист успех в Женева; Кьопфер спечели трисетова битка срещу Лопес Владислав Риждов
Теми:  
доминик кьопфер | каспер рууд | тенис турнир в женева

Коментари





Следвайте ни в Facebook