Рууд затвърди победата си над Григор с нов силен мач и е шампион в Сан Диего!

от в 11:32 на 04.10.2021
Мирела Николова

Каспър Рууд е новият шампион на АТР 250 турнира в Сан Диего! Той завоюва своята първа титла на твърди кортове и пета през сезона, като по този начин се изкачи на върха на класацията за най-много спечелени трофеи през 2021-ва година. По пътя си към триумфа норвежецът елиминира и първата ни ракета Григор Димитров, а на финала се разправи със световния №26 Камерън Нори. В негово лице Рууд не срещна никаква съпротива, тъй като представителят на Великобритания бе далеч то играта, която показа срещу Андрей Рубльов на полуфиналите, и така 10-ият в света се поздрави с успеха след повече от категоричното 6:0 6:2 за час престой на корта.

Още от самото начало на двубоя норвежецът бе по-активният играч от двамата, като Нори не успяваше да се справи с високото темпо на игра, налагано от опонента му, и инкасира пробив в дебютното си подаване. Рууд не спря дотук и съвсем скоро дублира аванса си от брейк, докато Камерън рядко съумяваше да парира атаките на съперника си. Съпротивителните сили на Камерън в този сет бяха на изчерпване и той бе пробит за трети път, което изпрати откриващата част в сметката на световния №10.

Стартът на втория сет изглеждаше оптимистично за британеца, който опита да промени тактиката си, заигравайки по-офанзивно, и благодарение на това се задържаше плътно до противника си в резултата до 2:2. Тогава Рууд отново повиши нивото си и реализира пробив в шестия гейм, след което Нори нямаше нито сили, нито шансове за обрат. Получил инициативата в срещата, норвежецът не отпусна хватката си и осъществи нов брейк, с който официално този финал бе пратен в историята.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд затвърди победата си над Григор с нов силен мач и е шампион в Сан Диего! Мирела Николова
Теми:  
каспър рууд | Обзори | сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook