Поредна наказателна акция за Рууд го изстреля към четвъртфиналите в Маями

от в 19:57 на 29.03.2022
Владислав Риждов

Каспър Рууд постигна първата си изобщо победа на Мастърса в Маями, когато в дебютния си мач надигра Хенри Лааксонен, а след това повтори същото и срещу Александър Бублик, за да намери място на осминафиналите. Днес 8-ят в света се поздрави с нов категоричен успех, след като не остави шансове на Камерън Нори и ще играе на дебютен четвъртфинал във Флорида - 6:3 6:4, където очаква победителя от срещата между Александър Зверев и Танаси Кокинакис. 

Рууд започна по-уверено срещата и бе безапелационен в откриващите си геймове, докато на съвсем противоположния полюс се намираше неговият съперник. Норвежецът създаваше главоболия на Нори с агресивните си действия и бързо по-добрата игра от страна на световния номер 8 даде отражение върху резултата. Така Рууд се откъсна комфортно напред с 4:1, а преднината му можеше да стане дори по-изразителна но Нори демонстрира присъствие на духа и не позволи това да се случи. В крайна сметка обаче скандинавецът не се отпусна нито за миг в остатъка от частта и скоро откри сметката си в общия резултат.

Доминацията на по-високо ранкирания състезател се пренесе и след подновяването на играта, когато Рууд бързо успя да подчини опонента си с ранен пробив, повеждайки с 2:1. Шестият в схемата надделяваше във всяко едно разиграване с британеца и уверено се придвижваше напред към успеха, а той изглеждаше още по-близо, когато Рууд реализира втори пробив и си осигури възможността да сервира за мача при 5:2. Нори обаче показа проблясъци в края и намали изоставането си, но последната дума бе за най-добрия норвежки играч, който продължава към фазата на четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна наказателна акция за Рууд го изстреля към четвъртфиналите в Маями Владислав Риждов
Теми:  
атп | камерън нори | каспър рууд | маями | обзор | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook