Рууд се класира за 1/2-финалите в Мадрид след убедителен успех над Бублик

от в 21:16 на 07.05.2021
Диана Андреева

Каспър Рууд достигна до трети пореден 1/2-финал след комфортна победа над екстравагантния казахстанец Александър Бублик. Каспър постигна учедителен успех с 6:4 6:1 и по този начин намери място сред последните четирима в Masters Madrid Open. Опонентът на световния номер 22 в утрешната битка още не е ясен, а кой ще бъде той ще се разбере щом срещата между Матео Беретини и Кристиан Гарин приключи. 

Независимо от развоя на утрешния мач, със сигурност някой от четиримата тенисисти в тази част на схемата ще дебютира на Masters 1000 финал в своята кариера. Колкото до представянето на Рууд по време на клей сезона, норвежецът до момента показва тенис на най-високо ниво и заслужено постепенно се изкачва в световната ранглиста. От новата седмица Каспър ще дебютира в топ 20, а ако запише още една победа, той ще заеме 13-та позиция. 

Мачът започна равностойно, а обичайната импулсивна игра на казахстанецът сериозно затрудняваше Рууд в началните минути. Бублик не само, че нанизваше уинър след уинър, но и показваше много убедително представяне на сервис. Въпреки това, Каспър намери начин да запази паритетата в резултата, а щом видя възможност да реализира брейк, световният номер 22 не се поколеба и по този начин изпрати първи сет на сметката си. 

Втората част се разви много по-бързо. Каспър не се поколеба нито за минута - той атакуваше своя съпреник при всяка удобна възможност, а щом излезеше на мрежата младокът демонстрираше класата си, с което спечели и подкрепата на публиката по трибуните. Рууд се нуждаеше от по-малко от 30 минути, за да може безпроблемно да спечели втория сет и по този начин да се поздрави с успех в мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд се класира за 1/2-финалите в Мадрид след убедителен успех над Бублик Диана Андреева
Теми:  
александър бублик | каспър рууд | мадрид | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook