Руусувуори: Има нещо, което прави Надал по-специален от Джокович

от в 12:01 на 05.10.2021
Мирела Николова

Новак Джокович и Рафаел Надал оформиха едно от най-големите съперничества през последните години и съответно сравненията между двамата не спират да изобилстват. Макар и Ноле, и Рафа да са спечелили многократно редица големи трофеи и да са подобрили не един и два рекорда, то има нещо, което ги отличава изключително много един от друг, и това е стилът им на игра. Според финландският тенисист Емил Руусувуори именно начинът, по който Матадора удря топката, е това, което го прави по-специален от сърбина:

"През последните две години ходих в академията на Рафа в Майорка, като и двата пъти успях да проведа тренировки заедно с него. Първия път бях много нервен. Той удряше топката изключително силно още от самото начало. Бих казал, че не съществува друг играч, с когото можеш да почувстваш това нещо.

Той просто има различен начин, по който подхожда към тренировките, и разбира се, начина, по който играе. Новак също е страхотен и изпълнява ударите си дори по-чисто. Но темпото на игра е много различно, не е толкова високо - затова Рафа е по-специален от Ноле", завърши Емил.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Руусувуори: Има нещо, което прави Надал по-специален от Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | емил руусувуори | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари

Следвайте ни в Facebook