С 1 загубен гейм и за 50 минути игра: Пегула опустоши Самсонова и е шампионка в Монреал!

от в 10:02 на 14.08.2023
Калоян Соколов

Джесика Пегула е новата шампионка на WTA 1000 турнира в Монреал. Американката завоюва втора титла на това ниво и общо трета на сингъл в кариерата си, след като осъществи същински разгром на финала срещу Людмила Самсонова, надигравайки я за едва 50 минути - 6:1 6:0.

 

Трябва обаче да отбележим, че рускинята трябваше да изиграе полуфиналния си двубой само няколко часа преди това, а самата Пегула призна как не може да се зарадва напълно на победата, защото е имала сериозно предимство пред съперничката си, която трябваше да изиграе общо 5 двубоя в последните 3 дни.

Все пак Самсонова може да бъде изключително щастлива от изминалата седмица, в която записа победи над Арина Сабаленка и Елена Рибакина, което ще ѝ позволи да се изкачи до рекордната си 12-та позиция в световната ранглиста. Пегула пък в 1/2-финалите спря топ поставената Ига Швьонтек и напълно заслужено ще прибави 1000 точки към актива си в класацията на WTA, както и 454 хиляди долара към банковата си сметка.

Самият двубой не предложи никаква интрига, което се дължеше на липсата на физически сили у Самсонова, която задържа дебютното си подаване, но впоследствие не достигна дори до нито една равенство в точките до края на откриващия сет и американката беше все по-близо до титлата.

По-нискоранкираниата състезателка започна оптимистично втората част и се сдоби с три поредни геймбола, само че не се възползва от тях и инкасира изненадващ пробив, а оттам насетне не спечели нито гейм повече и титлата заслужено отиде в ръцете на Джесика Пегула.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С 1 загубен гейм и за 50 минути игра: Пегула опустоши Самсонова и е шампионка в Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook