С 10 поредни точки: Детето чудо Андреева сътвори обрат над сребърната олимпийска медалистка!

от в 14:01 на 30.09.2024
Елеонора Александрова

Мира Андреева се класира за 1/8 финалите на турнира в Пекин. 17-годишният суперталант осъществи втори пореден обрат в турнира, надигравайки сребърната медалистка от Париж, Дона Векич, в трисетова драма, продължила 2 часа и 31 минути и завършила с резултат 3:6 6:4 6:4 в полза на тийнейджърката. В битка за четвъртфиналите рускинята ще се изправи срещу Магда Линет, която днес по-рано шокира Жасмин Паолини.

Срещата започна добре за хърватката, която се възползва от неточностите на съперничката си и реализира пробив още в първия гейм. Постепенно обаче Андреева започваше да намира ритъма си и изравни за 2:2. Оттам насетне обаче агресията на Векич изцяло взе връх, като 16-тата поставена взе 4 от следващите 5 гейма и много скоро се позрави с успеха в първия сет.

Втората част ни предложи много висококачествена и равностойна битка. Наглед хърватката печелеше по-лесно подаванията си и поддържаше своя аванс до 4:3, само чве полуфиналисткатта от Ролан Гарос беше запазила най-доброто от себе си за заключителните минути от втория сет, печелейки 3 поредни гейма и така вкара мача в трета решителна част.

Там Векич първа реализира пробив, но рускинята отвърна с рибрейк за 2:3. Сребърнат медалистка от Париж обаче продължи подема в представянето си и имаше два скрити мачбола при 4:3 в своя полза, но 17-годишната тенисиска демонстриеа впечатляващо хладнокръвие и затвори мача с 10 поредни точки в своя полза!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С 10 поредни точки: Детето чудо Андреева сътвори обрат над сребърната олимпийска медалистка! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | мира андреева | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook