С 16 поредни спечелени точки: Беретини опустоши изненадата на турнира и е шампион в Гщаад!

от в 14:01 на 21.07.2024
Елеонора Александрова

Матео Беретини е новият шампион на ATP 250 турнира Гщад. Италианецът се поздрави със своята втора титла за годината и общо 9-та в кариерата си на ниво ATP, разгромявайки изненадата на надпреварата, Кентен Алис, с 6:3 6:1 за точно 1 час игрово време и по този начин ще се завърне в топ 50 в световната ранглиста.

Първите минути на срещата изобщо не предвещаваха подобен разгром и двамата играчи с лекота печелеха подаванията си, разгръщайки мощта на своите сервиси. В шестия гейм изненадващо световният номер 192 достигна до три поредни брейкбола, но силият начален удар на Беретини му помогна да отрази всяка една от тях и италиаецът не загуби нито гейм повее до края на сета.

Наказателната акция на бившия номер 6 продължи и във втората част. Бившият "мейджър" финалист удължи серията си до 8 поредни спечелени гейма и общо 16 последователно спечелени точки. Това се дължеше на безпогрешната игра на италианеца, тъй като в хода на целия сет той не допусна нито една непредизвикана грешка. По този начин, губейки само един гейм, Беретини завърши една от най-силните си седмици през последните сезони и за втори път вдигна купата в Гщаад.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С 16 поредни спечелени точки: Беретини опустоши изненадата на турнира и е шампион в Гщаад! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | гщаад | куентен алис | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook