С 8 поредни гейма: Шампионката Гоф разгроми тенисистка, която взе сет на Швьонтек в Синсинати

от в 21:54 на 26.08.2024
Елеонора Александрова

Действащата шампионка на US Оупън, Коко Гоф, започна обещаващо кампанията си в Ню Йорк. Световната номер 3 разгроми френската представителка Варвара Грачова с 6:2 6:0 за едва 67 минути игрово време. В следващия кръг американката ще срещне ветеранката и бивша 1/2-финалистка на Уимбълдън -  Татяна Мария.

Мачът започна обещаващо за етническата рускиня, която не само успя да спечели подаването си, но и имаше три брейкбола в първия сервис гейм на Гоф, показвайки защо в Синсинати спечели сет срещу Ига Швьонтек. Серия от необмислени решения обаче не позволиха на по-нискоранкираната тенисистка да поведе с пробив, а веднага след това местната героиня бе тази, която си осигури преднината.

Макар и представителката на топ 3 да продължаваше да показва колебания, Грачева не съумяваше да се възползва от слабостите на съперничката си, което позволи на фаворитката да пробие отново и да затвори сета в своя полза.

За разлика от първата част, във втората Гоф не остави шансове на опонентката ѝ. Американката разчиташе на силния си сервис и беше по-активна в разиграванията, за разлика от Грачева, която загуби всякакви съпротивителни сили и шампионката увеличи серията си до 8 последователни гейма, стартирайки по перфектен начин защитата на своя трофей.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С 8 поредни гейма: Шампионката Гоф разгроми тенисистка, която взе сет на Швьонтек в Синсинати Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | варвара грачева | коко гоф | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook