С достигането до финала в Париж: Григор ще се завърне в топ 15 за пръв път от 5 години!

от в 10:29 на 05.11.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров не спира да изумява с изявите си в заключителната част от сезона и непрестанно прогресира в световната ранглиста. Българинът е достигнал поне до 1/4-финалите на 5 от последните си 6 изиграни надпревари, като вече премина границата от 40 спечелени мача в хода на сезона и мнозина сравняват формата му с тази от 2017-та година, когато достигна до номер три в класацията на ATP.

Българинът стартира сезона на 28-ото място в световното подреждане, но непрестранно трупа точки към актива си и от утре ще бъде минимум под номер 14 в света, защото вече си осигури 600 точки класирането си за финала на Мастърса в Париж.

Това означава, че Григор със сигурност ще бъде поставен сред първите 16 на Аустрелиън Оупън, което е от огромна важност, тъй като така ще избегне срещи с по-високоранкирани играчи от него през първата седмица на турнира.

Димитров беше под номер 17 в началото на настоящата седмица, но вече е ясно, че ще изпревари Бен Шелтън, Франсис Тиафо и Карен Хачанов, а ако днес надиграе Новак Джокович и завоюва трофея, то ще се доближи на само една позоция от завръщане в топ 10.

Любопитното е, че Григор Димитров не е бил сред първите 15 в света от края на 2018-та година насам, а засега изглежда трудно да бъде изместен оттам, защото бъгаринът има 2570 точки в ранглистата "на живо", докато Карен Хачанов разполага със 125 точки по-малко от него, а именно руснакът е най-близкят преследвач на родния ни представител.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С достигането до финала в Париж: Григор ще се завърне в топ 15 за пръв път от 5 години! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | париж мастърс | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook