С две победи в един ден: Рууд надви екзекутора на Джокович и за трети път е шампион в Женева!

от в 17:33 на 25.05.2024
Калоян Соколов

Каспър Рууд записа своята 35-та рекордна победа за сезона, като е абсолютен лидер по този показател за 2024-та. Скандинавецът трябваше днес да изиграе два мача на надпреварара в Женева, за да се поздрави с 12-тата си ATP титла в своята кариера, като това е общо трети триумф за световния номер седем в швейцарския град и със сигурност Рууд се нарежда сред големите фаворити за трофея на предстоящия Ролан Гарос.

Норвежецът първо осъществи страхотен обрат над Флавио Коболи в 1/2-финалите, осъществявайки обрат от 1:4 в решителния сет (след спасен мачбол), а няколко часа по-късно надви екзекутора на Новак Джокович, а именно Томаш Махач, за когото това беше дебютен финал в ATP Тура - 7:5 6:3 за 1 час и 45 минути игра. Така Рууд завоюва втора купа от началото на клей сезона, след като стана шампион и в Барселона, а освен това беше финалист в Монте Карло и 1/2-финалист в Ещорил.

Началото беше много силно за Махач, който проби на нула в третия гейм и нямаше проблеми да задържи преднината си до 5:3 в своя полза. Изглежда обаче напрежението тогава дойде в повече за чеха, който се намираше в изцяло нова за себе си позиция, като той пропусна сетбол и оттам насетне последва серия от 4 поредни гейма в полза на скандинавеца, чиято значително подобрена игра го изведе до спечелването на този толкова оспорван сет.

Втората част започна по подобие на първата, но този път ранният пробив беше в полза на втория поставен, а това реши изхода на срещата, защото фаворитът не трепна и с лекота задържа своя аванс, за да сложи ръцете си за трети път върху купата в Женева!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С две победи в един ден: Рууд надви екзекутора на Джокович и за трети път е шампион в Женева! Калоян Соколов
Теми:  
atp | женева | каспър рууд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook