С едва 3 загубени гейма: Синер направи Италия световен шампион по тенис за пръв път от 47 години!

от в 10:39 на 27.11.2023
Калоян Соколов

Италия е новият Световен тенис шампион, прекъсвайки 47-годишна суша! "Адзурите" бяха само на точка от отпадането в 1/2-финалите срещу Сърбия, но Яник Синер спаси три поредни мачбола в срещата си с Новак Джокович, а впоследствие италианците триумфираха и на двойки, за да отстранят шампионите от 2010-та година.

На финала пък Италия не остави никакви шансови на отбора на Австралия, след като Матео Арналди и Яник Синер спечелиха своите двубои на сингъл и по този начин нямаше нужда от изиграването на двойкова среща. Арналди замени Лоренцо Музети, който загуби от Миомир Кецманович в 1/2-финалите, а това се оказа отличен ход на капитана Филипо Воландри, защото италианецът изигра много силен двубой и надви Алексей Попирин - 7:5 2:6 6:4.

Впоследствие дойде ред за битката на първите ракети, в която Яник Синер беше абсолютен фаворит, имайки предвид, че беше спечелил всичките си пет досегашни сблъсъка с Алекс Де Минор, като и този път ситуацията на корта не беше много по-различна, защото световният номер 12 съумя да завоюва само три гейма и Синер донесе "Сребърната салатиера" на неговата страна за втори път в историята - 6:3 6:0.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С едва 3 загубени гейма: Синер направи Италия световен шампион по тенис за пръв път от 47 години! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Австралия | италия | купа дейвис | матео арналди | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook