С едва 8 загубени гейма в турнира: Сабаленка намери място сред топ 4 в Бризбейн!

от в 12:28 на 05.01.2024
Мартин Вичев

Световната номер две Арина Сабаленка продължава доминацията си на турнира в Бризбейн, след като победи Дария Касаткина на четвъртфиналите. Топ поставената в схемата се справи със съпротивата на рускинята сравнително лесно за 1 час и 26 минути – 6:1 6:4. Следваща съперничка на Сабаленка ще бъде сънародничката ѝ Виктория Азаренка.

Още от началото на първата част, беларуската наложи волята си и реализира пробив, с който поведе 2:0. В следващия гейм, Касаткина успя да достигне до възможност за рибрейк, която бе материализирана моментално. Въпреки връщането на пробива, Сабаленка не се трогна особено, като реализира нов, с който отново излезе напред в резултата. Този път, проблеми при затвърждаването нямаше, и световната номер две наложи играта си, за да поведе с 4:1. До края на сета, беларуската реализира още брейк и след това затвори сета на собствено подаване за 32 минути игра – 6:1.

Втората част предложи по-равностойна игра и имаше доста повече интересни разигравания. В началото на сета, двете тенисистки играеха стабилно на сервис, като печелеха подаванията си до 2:2. Тогава обаче Сабаленка вдигна нивото си на посрещане и се сдоби с възможност за пробив,от която се възползва и излезе напред. Актуалната шампионка от Аустрелиън Оупън срещна трудности при затвърждаването му, като и се наложи да спасява три възможности за рибрейк, но все пак се справи и се откъсна в резултата. В крайна сметка, повече пробиви нямаше и Сабаленка се поздрави с победата и се класира за полуфиналите на турнира в Бризбейн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С едва 8 загубени гейма в турнира: Сабаленка намери място сред топ 4 в Бризбейн! Мартин Вичев
Теми:  
Арина Сабаленка | бризбейн | дария касаткина

Коментари





Следвайте ни в Facebook