С фамозен обрат в 3-часова битка: Андреев пребори местен любимец на старта в Шчечин

от в 13:41 на 12.09.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев се представи на високо ниво на US Open, след като преодоля първия квалификационен кръг, а впоследствие се бори, но отстъпи на Борна Гойо, който продължи чак към осмимафиналите на основната схема, където беше спрян от шампиона Новак Джокович.

През тази седмица пък Андреев предпочете да участва на клей Чаланджър от категория "125" в Шчечин, а не да се включи в сблъсъка на България срещу Казахстан за Купа "Дейвис". Ади имаше много тежък сблъсък в откриващия кръг на надпреварата и беше напът да изостане с два пробива в двубоя си с местния представител Даниел Михалаки, но в крайна сметка триумфира след над 3-часова битка (6:1 6:7 6:4) и в 1/8-финалите ще срещне седмия поставен Уго Гастон (световен номер 87), който е бивш АTP финалист и е побеждавал играчи от ранга на Стан Вавринка и Карлос Алкарас.

Българинът премина с лекота през първия сет, като взе преднина от 5:0, а световният номер 269 имаше сили единствено да запише един почетен гейм на сметката си. 

Нещата се обърнаха изцяло във втората част, която стартира с преднина от 3:0 гейма в полза на поляка, но Андреев навакса пасива си и доведе нещата до тайбрек. Там нашият сънародник пръв реализира мини брейк, само че Михалски навакса пасива си и спечели цели три точки на съперниковия начален удар, за да изравни общия резултат.

Решителният сет също не започна никак добре за Адриан, който изостана с 1:3 и неговият съперник дори имаше шансове да реши изхода на мача, реализирайки втори пробив, но родният ни представител не позволи това и имахме паритет при 4:4 гейма. Тогава местният представител си осигури три поредни брейкбола, ала последва страхотна серия от точки на Андреев, която го изведе до аванс от 5:4. Това определено даде сериозно психологическо предимство на Ади, който се пребори за спечелването на следващия гейм и така можеше да отпразнува една много сериозна изстрадана победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С фамозен обрат в 3-часова битка: Андреев пребори местен любимец на старта в Шчечин Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook