С "геврек" и 11 поредни гейма: Андреев опсутоши бивш №85 и грабна първа Чаланджър титла!

от в 15:24 на 01.09.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев завоюва своята първа Чаланджър титла в кариерата си! 23-годишният българин не можа да попадне в квалификациите на US Open, но този дефект беше много бързо превърнат в ефект от софиянеца, който не загуби нито сет по пътя към купата и се поздрави с най-голямата титла в своята млада кариера. Андреев отсъстваше близо месец от кортовете, а клей Чаланджъра в Порто се оказа неговата триумфална сцена за завръщане, след като той надви 4-тия поставен Карлос Табернер с категоричното 6:3 6:0, за да се превърна в новия шампион на надпреварата в португалския град.

Въпросният успех е с огромно значение за Ади, който добавя 67 точки към актива си за световната ранглиста и така ще се изстреля с над 50 позиции нагоре, доближавайки се на само една точка от завръщане в топ 200 на света, а това означава в много голяма степен, че българинът ще участва в пресявките на Аустрелиън Оупън догодина. Освен това Андреев ще прибави малко над 22 хиляди долара към банковата си сметка, като още през следващата седмица започва участие на друг турнир, а именно Чаланджъра в Генуа, който е от най-високата категория - 125.

Началото беше по-добро за испанеца, който проби още във втори сервис гейм на Адриан и скоро водеше с 3:1. Бившият член на топ 100 обаче разчиташе прекалено много на неточности от другата страна на мрежата, а те просто не идваха и Андреев отвърна с рибрейк за 3:3. Българинът беше поставен под сериозно напрежение в седмия гейм, но отрази 2 брейкбола, а впоследствие отново проби и сложи край на спора в сета, печелейки пореден гейм, в който Таберер имаше множество шансове да се завърне в резултата.

Всичко това изглежда пречупи някогашния номер 85, защото той не оказа никаква съпротива на по-младия си опонент във втората част. Андреев ставаше все по-смел в действията си и наказваше плитките удари на по-високоранкирания тенисист, като серията му достигна 11 поредни гейма и той върза "геврек" на ибериеца, поздравявайки се по безапелационен начин със спечелването на трофея!

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С "геврек" и 11 поредни гейма: Андреев опсутоши бивш №85 и грабна първа Чаланджър титла! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | порто | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook