С геврек и срещу шампионката от Уимбълдън: Безмилостна Швьонтек е на 1/2-финал на РГ

от в 15:17 на 04.06.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек изнесе поредната си тенис лекция в Ролан Гарос. След като на 1/8 финалите разгроми Анастасия Потапова за рекордните 40 минути игра, полякинята не остави шансове на действащата шампионка на Уимбълдън и бивша финалистката на Ролан Гарос - Маркета Вондроушова, надигравайки я с резултат 6:0 6:2 и се класира за полуфиналите, където ще се изправи срещу Коко Гоф.

Още в самото начало световната номер 1 наложи убийствено темпо на игра, в което уинърите преобладаваха, а непредизвикани грешки почти липсваха в сметката ѝ. Това съвсем притисна играта на Водрушова, която играеше по-пасивно от очакваното. Въпреки това, чехкинята показа проблясъци в третия гейм, който бе маратонски за двете тенисистки. Тогава обаче действащата шампионка реализира втори пореден пробив и след това не остави шансове на опонентката си, "връзвайки геврек" за половин час. 

Въпреки катастрофалното начало за Вондроушова, шампионката от Уимбълдън започна обещаващо втория сет. След, като спечели първия си сервис гейм в мача, при 1:1 разполагаше с брейкпойнт, с който можеше да обърне частта в своя полза. Полякинята обаче бе на друго мнение и точно тогава показа тотално надмощие над опонентката си. Макар и финалистката от Ролан Гарос да започваше да показва по-добра игра, преднината на Швьонтек, комбинирана със солидната ѝ игра, бе прекалено голяма, а в последния гейм топ поставената дори успя да увеличи преднината си и така с 6:2 се класира за финалната четворка!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С геврек и срещу шампионката от Уимбълдън: Безмилостна Швьонтек е на 1/2-финал на РГ Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | маркета вондрушова | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook