С името Надал, но далеч от таланта му: 20-годишният Жоан беше разгромен в ATP дебюта си

от в 12:59 на 23.06.2024
Габриел Илиев

Първият братовчед на Рафаел Надал и син на Тони Надал- Жоан направи своя дебют в ATP тура на турнира на трева в Щутгарт по-рано този месец, където срещна 195-тия в света Рудолф Молекер, но за съжаление на неговите именити роднини, то младокът трябваше да претърпи тежко поражение s 2:6 2:6 за 58 минути игрово време.

Въпреки това, през вчерашния ден на Надал се откри нов шанс в Майорка, където турнирен директор е именно Тони Надал. По този начин, синът му получи "уайлд кард" за участие в квалификациите на турнира.

Там 1908-ия в света срещна Пол Джъб, който отново категорично надделя над Надал, продължавайки след победа с 6-1 6-2 за час и 3 минути. Този разгром е пореден претърпян от Жоан, който се подвизава във Фючърс Тура и само веднъж е печелил мач в основната схема на надпреварите от най-ниското професионално ниво. Класирането в световната ранглиста ясно обяснява този факт, след като се намира на 1908 позиция с едва една спечелена точка и общо 14 поражения в последните си 17 мача, а изглежда и връзките няма да му помогнат да се наложи на ниво ATP.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С името Надал, но далеч от таланта му: 20-годишният Жоан беше разгромен в ATP дебюта си Габриел Илиев
Теми:  
atp | жоан надал | любопитно | майорка

Коментари





Следвайте ни в Facebook