С известни колебания: Рубльов надви квалификант за първата си победа през новия сезон

от в 14:49 на 04.01.2024
Мартин Вичев

Световният номер 5 Андрей Рубльов победи квалификанта Лиъм Броуди за 1 час и 47 минути игра на АТП-250 турнира в Хонг Конг - 6:4 7:6(8). Руснакът изпита известни затруднения в хода на мача, но в крайна сметка успя да се пребори със съпротивата на 30-годишния британец и да продължи към четвъртфиналите, където му предстои сблъсък с младата звезда на френският тенис на Артур Фис.

Мачът започна по очакван начин, като руснакът спечели подаването си, а след това реализира пробив, с който си даде преднина от 2:0. След това, той затвърди пробива за 3:0 и дори продължаваше да тормози подаването на съперника си. Рубльов имаше нови три шанса да направи втори брейк, но британецът се съвзе и успя да измъкне сервис гейма си, като откри сметката си в сета. В следващите мигове, любопитните моменти отсъстваха, до момента, в който Рубльов не сервира за спечелването на първата част при 5:3. Руснакът допусна наобясним спад в играта си и позволи да бъде пробит. Все пак, това не се оказа фатално за световният номер 5 и той направи моментален брейк в следващия сервис гейм на Броуди, и така записа първият сет на своята сметка след 43 минути игра - 6:4.

През вторият сет, станахме свидетели на много по-интересни моменти и разигравания. Противно на очакванията, британецът направи първи пробив, след което го затвърди и си осигури преднина от два гейма. Впоследствие, Рубльов започна да показва темпераментният си характер, защото не можеше да намери отговор в сервиз геймовете на Броуди. Британецът играеше най-стабилния си тенис в този период от мача, до момента, в който не трябваше да сервира за спечелването на втората част. Тогава, след четири грешки от ракетата на квалификанта, Рубльов направи рибрейк и запази шансовете си за двусетова победа. В последвалите мигове на мача, двамата спечелиха подаванията си и ни направиха свидетели на тайбрек. Дългият 13-ти гейм започна с размяна на минипробиви между двамата, след което те заиграха стабилно на сервис и не губеха подаванията си. Чак, при 6:6, Броуди направи минибрейк, с който си осигури да сервира за втората част, но Рубльов не се предаде и се върна в битката. В крайна сметка, руснакът успя да пробие при 9:8 и да спечели мача в последователни сетове, записвайки първата си победа през новата година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С известни колебания: Рубльов надви квалификант за първата си победа през новия сезон Мартин Вичев
Теми:  
броуди | рубльов | тенис турнира в хонг конг

Коментари





Следвайте ни в Facebook