С известни колебания: Рубльов надви световния номер 46 за успешно начало в Дубай

от в 19:17 на 26.02.2024
Мартин Вичев

Андрей Рубльов победи първата ракета на Китай Жижен Жанг на старта на турнира от категорията АТП 500 в Дубай. Бившият шампион в турнира имаше сериозни затруднения срещу китаеца, като трябваше да прави обрат, но се справи за 1 час и 48 минути на централния корт - 6:7(4) 6:2 6:4. Следващ съперник на поставения под номер 2 в схемата ще бъде някой измежду Лоренцо Музети или квалификанта Артур Казо.

Още от началото на мача, двамата тенисисти показаха стабилна игра на собствено подаване и не допускаха да бъдат пробити. Сигурната игра на сервис продължи в хода на целия сет, като не станахме свидетели на пробиви или шансове за такива. В крайна сметка, изхода на първата част трябваше да се реши в тайбрек. В дългият 13-ти гейм, изненадващо, победител излезе Жанг, който го спечели със 7 на 4 точки и записа откриващия сет на своята сметка.

Втората част се разви по коренно различен начин от първата. Още от началото, Рубльов опита да поеме контрол над събитията на корта, като завиши значително нивото си на тенис. При 1:1, той се сдоби с първа възможноста за пробив от началото на мача и се възползва моментално, с което пое водачеството. Впоследствие, надмощието на руснака продължи и той реализира втори пробив, а след това затвори втория сет след едва 26 минути игра - 6:2.

Доминацията на Рубльов продължи и през третата част, като отново при 1:1, той направи брейк. Световният номер 5 срещна затруднения при затвърждаването му, като трябваше да спасява две възможности за рибрейк, но се справи и поведе с 3:1. В крайна сметка, повече интересни моменти нямаше и Рубльов затвори мача, с което си осигури участието в следващата фаза на турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С известни колебания: Рубльов надви световния номер 46 за успешно начало в Дубай Мартин Вичев
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook