С известни колебания: Швьонтек сломи бивша номер 20 и продължава защитата на титлата си!

от в 23:00 на 30.08.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек продължава победния си марш на US Open с пълна сила и вече е в третия кръг на турнира, защитавайки титлата си отпреди година. Полякинята срещна наглед неочаквано голяма съпротива от страна на бившата представителка на топ 20 Дария Савил, като сблъсъкът се оказа далеч от протоколен за топ поставената, която в крайна сметка след час и 32 минути на корта триумфира с крайния успех - 6:3 6:4. Така световната номер едно записа деветата си поредна победа в Ню Йорк и в опит да направи следващата крачка по пътя към защита на трофея си, класирайки се за осминафиналите, ще срещне Кая Юван.

Началото на двубоя далеч не премина по план за фаворитката, която видимо се нуждаеше от време за адаптация и инкасира пробив в дебютния си за мача гейм, ала мигновено откликна на предизвикателството и отмъкна сервиса на австралийката, с което възстанови паритета. Впечатление правеше изключително уверената игра на световната номер 322, която не изпитваше притеснения да се надиграва с 4-кратната шампионка в Големия шлем, като равенството на корта се поддържаше и в следващия четвърт час, преди Швьонтек рязко да вдигне оборотите и наложената от нея темпо се оказа непосилно за Савил, което доведе до брейк аванс в актива на Ига, донесъл ѝ откриващия сет.

Подемът за топ поставената продължи и на старта на втората част, когато тя изчисти изцяло играта си от грешки и на бърза ръка си спечели желаното предимство от пробив. Сдобила се с аванс в резултата, Швьонтек допусна да изгуби за миг концентрация и световната номер 322 моментално се възползва, за да навакса пасива си, но това ѝ действие бе последвано от рибрейк на защитаващата шампионка, която повече не погледна назад и узакони успеха си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С известни колебания: Швьонтек сломи бивша номер 20 и продължава защитата на титлата си! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | дария савил | ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook