С леко движение от китката: Гръмотевичният бекхенд пасингшот на Григор срещу Тиафо (видео)

от в 12:38 на 09.07.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров направи сериозна крачка към това да подпечата мястото си в четвъртия кръг на Уимбълдън, след като се нуждаеше от само малко над час игра, за да вземе аванс от 2:0 сета срещу Франсис Тиафо. В крайна сметка пословичното британско време не позволи срещата да се доиграе вчера и тя беше прекъсната в началото на третата част, където американецът води с 2:1 гейма, но първата ни ракета разполага със сервиса и преднина от 30:0 в точките.

Вчерашното представяне на Григор пък е вероятно най-доброто, което сме виждали от него през целия сезон, защото той оставяше абсолютно безпомощен световния номер 10 в огромни периоди от мача и Тиафо редовно просто трябваше да гледа как топката профучава неспасяемо покрай него.

Категорично най-впечатляващото изпълнение на Димитров беше това от шестия гейм на първия сет, чрез което достигна до първите си два брейкбола в срещата. Това се случи в едно разиграване, където нагледно Тиафо беше поел инициативата чрез отличен бекхенд по правата и впоследствие реши да продължи атаката си, излизайки към мрежата, но веднага беше засрещнат от изящния минаващ обратен удар на най-добрия български тенисист, който насочи топката само с едно леко движение от китката и си спечели заслужени аплодисменти от публиката на корт номер 2.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С леко движение от китката: Гръмотевичният бекхенд пасингшот на Григор срещу Тиафо (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook