С лекота: Фриц не остави шансове на световния №94 и потегли успешно в Делрей Бийч

от в 07:35 на 17.02.2023
Мартин Петков

Тейлър Фриц започна сезона си по убедителен начин и имаше ключова роля за триумфа на родината в дебютното издание на United Cup, ала оттам насетне резултати на шампионът от Индиън Уелс биват крайно неубедителни. С оставащ по-малко от месец до старта на Мастърса в Калифорния, където американецът ще защитава трофея си и цели 1000 точки, той се включи на АТР 250 надпреварата в Делрей Бийч, където през днешния ден откри кампанията си с успех над Емилио Гомес, дошъл за час и 41 минути на корта - 6:4 6:3. С тази си победа топ поставеният в схемата и световен номер 7 се класира за четвъртфиналната фаза в състезанието, където ще срещне непредсказуемия Адриен Манарино.

Началото на двубоя беше напълно равностойно, като до голяма степен шансове пред посрещачите не се откриваха и подаванията скоростно се трупаха в активите на сервиращите. В това русло се достигна до седмия гейм, когато еквадорецът беше наптът да поднесе изненадата и достигна два брейкбола, ала Фриц не се трогна от това, като остана и хладнокръвен и броени минути по-късно на свой ред имаше възможност да отмъкне съперниковия сервис, като го стори, с което откриващият сет беше записан в сметката му.

На старта на втората част световният номер 94 все пак съумя да вземе своето, като проби началния удар на фаворита и спаси два шанса за рибрейк, за да поведе с 3:1. Оттам насетне обаче американецът властваше във всеки аспект, като демонстрира нагледно силните страни в играта си и спечели пет поредни гейма, за да сложи точка на спора в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С лекота: Фриц не остави шансове на световния №94 и потегли успешно в Делрей Бийч Мартин Петков
Теми:  
atp | делрей бийч | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook