С най-добрия си клей мач за 2023-та: Григор разгроми шампиона от Маракеш и е сред топ 8 в Женева!

от в 18:59 на 24.05.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров откри участието си на ATP 250 състезанието в Женева с категорична победа. Първата ни ракета се нуждаеше от само 68 минути игра, за да сломи съпротивата на Роберто Карбайес Баена - 6:1 6:4. Наглед се очакваше родният ни представител да има сравнително труден мач срещу шампиона от турнира в Маракеш, само че българинът изигра най-силния си мач от началото на клей сезона и безпроблемно се класир за своя втори четвъртфинал в швейцарския град. Там четвъртият поставен ще премери сили с австралиеца Кристофър О'Конъл (световен номер 83), който не загуби нито един гейм по пътя към успеха си над седмия поставен Бернабе Сапата Мирайес. 

Стартът беше безупречен за родния ни представител, чиито удари летяха с далеч по-голяма скорост от тези на неговия съперник и уинърите непрекъснато се множаха в актива на бившия номер три. Григор използваше всяка една възможност да атакува изключително мекия сервис на испанеца, а всичко това доведе до закономерен ранен пробив в полза на нашия сънародник. Димитров не спря дотук и изнасяше истинска тенис лекция на по-нискоранкирания играч, който само можеше да гледа как топката профучава покрай него и съвсем скоро дойде ред на нов брейк в актива на фаворита, с което откриващата част беше предрешена в полза на четвъртия поставен.

Шампионът от Маракеш значително подобри изявите си в началото на втория сет и това му позволи да поддържа преднина до 2:1 гейма в своя полза, ала бързо нещата се върнаха на обичайното си място, след като Гришо изстреля два поредни светкавични завършващи удара от форхенд, за да отмъкне за пореден път сервиса на опонента си. Оттам насетне хасковлията беше абсолютно безпощаден и много скоро можеше да се поздрави с крайния триумф в сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С най-добрия си клей мач за 2023-та: Григор разгроми шампиона от Маракеш и е сред топ 8 в Женева! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | женева | роберто карбайес баена

Коментари





Следвайте ни в Facebook