С нова победа над Мастърс шампион: Зверев е на 1/4-финал и приближава Алкарас и Джокович!

от в 21:31 на 16.08.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира в Синсинати. Световният номер 4 показа колебания срещу Пабло Кареньо Буста, но в крайна сметка надделя със 7:5 7:6(6) за 2 часа и 5 минути игрово време и така той остава непобеден срещу бившия номер 9. Във финалната осмица той би могъл да срещне 12-ия поставен Бен Шелтън или "екзекутора" на Григор Димитров - Фабиан Марожан, а това беше втора поредна победа над Мастърс шампиона, след като на старта надви Карен Хачанов.

Германецът изглеждаше по-добре на корта в самото начало на мача и се виждаше, че има далеч по-сериозна игрова практика от наскоро завърналия се испанец. Това позволи на световния номер четири да реализира ранен пробив, а впоследствие отрази успешно брейкбол, за да поведе с 3:1.

При 5:3 шампионът от 2021-ва имаше възможността не само да увеличи преднината си, но и да затвори сета в своя полза с втори пробив но бившият член на топ 10 се измъкна от трудната ситуация. Пропиляната възможност се отрази негативно върху играта на фаворита, който започваше да допуска неточности, а това позволи на Кареньо Буста да изравни за 5:5.

Тогава ибериецът на практика подари подаването си на своя опонент, допускайки 4 поредни непредизвикани греши и този път Зверев беше безпогрешен, за да се поздрави с успеха в първия сет.

Втората част започна ударно за по-високоранкирания тенисист. Неточностите в играта на аутсайдера му изиграха лоша шега и това позволи на германеца да реализира нулев пробив още в първия гейм. Германецът дори имаше 3 поредни шанса да убие интригата в мача с нов брейк, ала отново пропуснатите шансове го застигнаха и ветеранът някак докара нещата до тайбрек.

Дългият гейм започна с изтощителни разигравания, но Зверев постепенно започваше да поема инициативата и поведе с минипробив при 2:1. Всичко вървеше по план за по-високоранкирания тенисист, до 6:4, когато настоящият номер 513 съумя да отрази два мачбола, само че Зверев си спечели трети такъв и този път бе безкомпромисен, за да затвори мача в своя полза, а отпадането на Карлос Алкарас е шанс за Саша да го измести от третото място, като той ще бъде под номер 2, ако спечели турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С нова победа над Мастърс шампион: Зверев е на 1/4-финал и приближава Алкарас и Джокович! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | пабло кареньо буста | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook