С обрат от 2:4 във 2-ия сет: Рибакина намери сили да преодолее някогашен кошмар на Клайстерс

от в 15:20 на 30.05.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина продължава участието си в Ролан Гарос без загубен сет. Първата ракета на Казахстан надви представителката на топ 50, Аранча Рус, с 6:3 6:4 и така в третия кръг ще срещне Елизе Мертенс или Петра Мартич. Припомняме ви, че именно Рус сътвори една от най-големите сензации на Ролан Гарос през последните години, след като през 2011-та надви тогавашната световната номер две, а именно легендарната Ким Клайстерс, но днес бившата 1/8-финалистка нямаше никакви шансове срещу световната номер 4.

Срещата започна нервно за Рибакина, която допускаше немалко непредизвикани грешки, за сметка на Рус, която играеше по-сигурно, но и достатъчно ефективно, за да бъде не само конкурентна на фаворитката, но и на моменти по-добрата на корта.

Въпреки няколкото възможности за пробив пред нидерландката, мощният начален удар на Рибакина бе основното ѝ оръжие да се спаси от потенциално изоставан в резултатата. Пропуснатите възможности на 50-тата в света бяха наказани с пробив на нула от "мейджър" шампионката и без да допусне грешки в следващия гейм, тя си осигури преднината в сетовете с резултат 6:3.

Въпреки силния край на първата част, Рус далеч не изглеждаше готова да отстъпи на именитата си опонентка. Първите геймове приключваха бързо, ала в шестия аутсайдерката реализира брейк и поведе с 4:2, но шампионката от Уимбълдън веднага влезе в оптимален тенис режим и затвори срещата с 4 поредни гейма в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С обрат от 2:4 във 2-ия сет: Рибакина намери сили да преодолее някогашен кошмар на Клайстерс Елеонора Александрова
Теми:  
wta | аранча рус | елена рибакина | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook