С победа на трети Шлем: 16-годишната Андреева впечатли с невероятно завръщане на US Open

от в 05:45 на 29.08.2023
Мартин Петков

16-годишното дете чудо Мира Андреева продължава да бъде под светлините на прожекторите и за трети пореден турнир от Големия шлем преодоля първия кръг. Рускинята срещна неочаквани трудности на старта на US Open, след като изоставаше със сет и пробив срещу квалификантката Оливия Гадецки, но демонстрира характер на победител и оцеля в 2-часовата битка помежду им - 1:6 6:3 6:4.

Така световната номер 63 записа поредния си успех на "мейджър" ниво и във втория кръг на Откритото първенство на САЩ ще срещне местната любимка и шампионка в Синсинати - Кори Гоф, от която в сблъсък на бъдещето ще търси реванш за поражението си на Ролан Гарос.

Началото на двубоя се оказа повече от разочароващо за тийнейджърката, която изпитваше затруднения с това дори просто да държи топката в корта, като грешеше необратимо от рутинни позиции и това доведе до сериозен превес за нейната съперничка. Австралийката, която е и световна номер 139, пък далеч не изглеждаше респектирана от статута в световния тенис на младата рускиня и залагаше на много мощ в ударите си, която я отведе до преднина от два пробива, а броени минути по-късно и до успеха в дебютния сет.

Проблемите за Андреева продължиха с пълна сила и на старта на втората част, когато тя неколкократно с жестове демонстрира яростта си от случващото се, но това работеше единствено в нейн дисбаланс и Гадецки проби, повеждайки с 2:0. В този момент обаче детето чудо в тениса най-после заигра без огромното напрежение върху своите плещи и наложи доминацията си в продължителните разигравания, докато неточностите от страна на квалификантката зачестиха многократно, което позволи на Мира да спечели шест от следващите седем гейма и тя възстанови равенството в общия резултат на срещата.

На старта на решителната трета част и умората, най-вече психическа такава, оказа своето влияние върху двете млади тенисистки, като техните начални удари претърпяха сериозен разпад и пробивите не закъсняха. В крайна сметка станахме свидетели на серия от три поредни брейка, преди световната номер 63 да отстои своето подаване от ситуация 30:40, като впоследствие всеки от следващите геймове продължи да бъде с все така повишени нива на интрига, но Андреева повтори стореното да неутрализира нова възможност пред австралийката за подновяване на паритета, с което заслужи и победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С победа на трети Шлем: 16-годишната Андреева впечатли с невероятно завръщане на US Open Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | мира андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook