С победа над бивша тенисистка от топ 10: Шиникова завоюва най-голямата си титла от 4 години насам!

от в 10:59 на 24.07.2023
Калоян Соколов

Изабелла Шиникова триумфира със своята 24-та титла в кариерата на сингъл, завоювайки трофея на надпреварата на твърди кортове с награден фонд от 40 хиляди долара в град Порто. Това се явява и второто най-престижно отличие в кариерата на българката досега, чийто най-голям успех в кариерата отново дойде на португалска земя, когато преди 4 години стана шампионка на 60-хилядника в Калдас де Райнха.

Впечатляващото е, че Шиникова трябваше да изиграе цели 6 мача, за да се поздрави с трофея, като на полуфиналите спря топ поставената Ариане Хартоно, а във финала надигра бившата номер 10 Кристина Младенович - 6:4 7:5. Така Белла си осигури цели 70 точки за световната ранглиста и заслужено ще се изкачи с цели 99 позиции в класацията на WTA, превръщайки се в 311-а ракета на света.

Родната ни представителка реализира пробив още в третия гейм, като оттам насетне нямаше никакви проблеми да задържи преднината си до края на сета и дори можеше спокойно да направи преднинатата си още по-сериозна, защото пропусна три поредни сетбола при аванс от 5:3 в своя полза, но това не се оказа фатално и тя беше само на една крачка от спечелването на състезанието.

Втората част стартира с бърза размяна на пробиви, след което тенисистките стабилизираха изявите си на собствен начален удар и равенството властваше на корта до 5:5. Тогава наглед българката нанесе решителен удар, осигурявайки си правото да сервира за титлата, само че Младенович не се предаде и поведе с 0:40. Шиникова обаче прояви страхотен характер, отразявайки общо пет точки за пробив и можеше да се поздрави с втория си завоюван трофей през 2023-та!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С победа над бивша тенисистка от топ 10: Шиникова завоюва най-голямата си титла от 4 години насам! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | изабелла шиникова | кристина младенович | Обзори | порто

Коментари





Следвайте ни в Facebook