С поглед към американското лято: Григор обяви кой ще е първият му турнир на твърди кортове

от в 09:19 на 26.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще открие във Вашингтон своята кампания на твърди кортове през лятото. Българинът често стартира турнирите си изяви в САЩ с участие на ATP 500 надпреварата в столицата, като това ще е неговото осмо участие, но няма да сбъркаме, ако кажем как Григор никога не се е чувствал особено комфортно във Вашингтон и до миналата година можеше да се похвали само с едно влизане в 1/4-финалите на състезанието.

2023-та обаче промени тази негативна тенденция, тъй като първата ни ракета се класира за дебютен 1/2-финал в надпреварата, където загуби от бъдещия шампион Даниел Еванс. Припомняме ви, че американското турне е много удобна възможност за световния номер 10 да натрупа точков актив, защото той не участва на Мастърса в Торонтон, след което отпадна на старта в Синсинати и достигна до третия кръг на US Open.

Турнирът във Вашингтон ще се проведе между 27 юли и 4 август, което е точно по време на Олимпийските игри, така че вероятно от това ще пострада сериозна списъка с участници, където засега можем да намерим още единствено местния любимец Франсис Тиафо.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
С поглед към американското лято: Григор обяви кой ще е първият му турнир на твърди кортове Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров | списъци

Коментари





Следвайте ни в Facebook